Revolution förändrar synen på färskt nyrostat kaffe

Thursday, September 5, 2019

Efter år av utveckling lanseras nu Roastelier by Zoégas, som uppfyller varje passionerad baristas dröm – att få ge sina gäster en unik upplevelse för alla sinnen genom att rosta kaffe på plats i caféet.

Konsumenternas förväntningar på kaffeupplevelsen blir allt högre och Roastelier by Zoégas tar den till en ny nivå. Många passionerade caféägare drömmer om att kunna rosta sitt eget kaffe för att möta gästernas efterfrågan på större upplevelser. Utmaningen är att rostningen kräver stora investeringar och inte minst rostningsexpertis vilket medför att de flesta inte har möjlighet att köpa in utrustningen och rosta sitt eget kaffe. 

"Vi är stolta över att kunna erbjuda alla passionerade caféägare och kaffeälskare ett enkelt sätt att ge sina gäster en unik upplevelse genom att rosta kaffet på plats. Smaken och doften av nyrostat kaffe kommer nu kunna spridas till många fler", säger Linnéa Lind som är marknadschef på Nestlé Professional.

 

Roastelier by Zoégas bygger på en högteknologisk rost i bänkmodell som ger perfekt rostningsresultat varje gång samt två olika kaffeblandningar, båda noggrannt komponerade med certifierade kvalitetsbönor. Bönorna är förrostade, Prime RoastTM, vilket är ett unikt sätt att rosta bönorna där rostningen avbryts med exakthet i fabriken för att sedan slutföras på plats på caféet. Blandningarna kan rostas både som bryggkaffe och espresso och i tre olika rostningsgrader; ljus- mellan- och mörkrostat. Alla kopprofiler bjuder på olika karaktärer och smakupplevelser för att alla ska kunna hitta just sin favorit. Gästen kan även köpa med sig sitt nyrostade favoritkaffe för en extra njutningsfull stund hemma. Läs mer här om de två kaffeblandningarna och Prime RoastTM.

"Med Roastelier by Zoégas kan baristan erbjuda den fantastiska doften och smaken av nyrostat kaffe varje dag på ett enkelt sätt. Har man vant sig vid nyrostat kaffe från Roastelier by Zoégas vill man inte ha något annat sedan", säger Ola Persson, Master barista på Nesté Professional och känd från filmen Kahawa - Mästarens blandning.

På 90-talet när espressomaskinen på allvar gjorde intåg på caféerna i Norden förändrade det konsumenternas förväntningar på kaffeupplevelser. Med Roastelier by Zoégas kommer nu ett helt nytt revolutionerande skifte i konsumenternas syn på färskt nyrostat kaffe.

Du vill givetvis veta mer! Klicka här för komma i kontakt med någon av våra Roastelier by ZOÉGAS säljare!